Vertailun vuoksi: Nordhealth
Markkina-arvo 320 milj. euroa?
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/374fbfcc-f573-412b-9b1d-5bc28016a689?ref=ampparit:d2aa
26.5.2021 Jukka Lehtinen
Espoolainen it-yhtiö Nordhealth kertoo, että se on saanut viideltä suurelta instituutiosijoittajalta kasaan sitoumuksia lähes 90 miljoonaa euroa. Yhteensä yhtiö on saanut kerätty(ä) sitoumuksia 165 miljoonaa euroa jo ennen listautumisannin alkua. Yhtiö on listautumassa Oslon pörssin Euronext Growth -listalle.
Suunnitellulla listautumishinnalla Nordhealthin markkina-arvo on 320 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.
Kauppalehti kertoi tänään eläinlääkäreille ja terapeuteille saas-ohjelmistoja tekevän yhtiön suunnitelmista listautua Oslon kasvuyhtiöille tarkoitettuun pörssiin.
Kerätyt rahat aiotaan käyttää tuotekehitykseen erityisesti käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja kasvun vauhdittamiseen.(!!!)
Vuonna 2020 Nordhealthin yhtiöiden yhdistelty liikevaihto oli 20 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate oli 4,4 miljoonaa euroa. Luvuissa on mukana äskettäin tehdyt yrityskaupat.
Nordhealthin pääomistajan ja toimitusjohtajan kanadalaisen Charles MacBainin ja hänen perheensä omistus Nordhealthista on ennen listausta 85 prosenttia ja yhtiön perustajan ja tuotejohtajan Janne Huttusen osuus noin kahdeksan prosenttia. Loput omistaa yhtiön muu johto.
Taloussanomat, yritystieto:
https://www.is.fi/yritys/nordhealth-oy/helsinki/2162673-1/
Yrityksen Nordhealth Oy liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa 2019 ja (se) työllisti 93 henkilöä. Liikevaihto nousi 52,5 prosenttia. Tilikauden tulos oli -929447 euroa ja liikevoittoprosentti oli -13,3. Yhtiön omavaraisuusaste oli 25,7 prosenttia.
Toimiala 64200, Rahoitusalan holdingyhtiöiden toiminta
https://www.ohjelmistoja.fi/saas-ohjelmisto-hyodyt-pk-yritys/
"SaaS eli Software as a Service -palvelut ovat pilvessä sijaitsevia ohjelmistoja, joita voi ”vuokrata ” haluamakseen ajaksi. Näin koneelle ei tarvitse asentaa isoja, usein hintavia ohjelmistoja. Palveluntarjoaja pitää myös huolen ohjelmistonsa toimivuudesta ja ajantasaisuudesta, joten ostajan ei itse tarvitse murehtia päivityksistä. Lisäksi ohjelmisto sekä sinne syötetyt tiedot pysyvät tallessa pilvessä, vaikka tietokone hajoaisi.
SaaS-palvelut eivät ole mikään uusi ja ihmeellinen ilmiö, vaan ne ovat kehittyneet jo 2000-luvun alusta asti. Tänä päivänä tavallisille kuluttajille tutuimpia SaaS-periaatteella toimivia palveluita lienevät Spotify, Netflix ja Dropbox, ynnä muut striimaus- ja tallennustilapalvelut."