THINin julkinen kuva on erinomainen

Tällä tarkoitan sisäistä yhteisymmärrystä, koheesiota, ja siihen vaikuttavat johto, henkilökunta sekä sidosryhmät. Julkisuudessa ei nähdä riitoja ja selvittelyjä. Yhtiön maineen likaamisyritykset johtunevat tietämättömyydestä: jos jotakin negatiivista esittää, pitäisi olla väitteiden tueksi faktoja. Osa ihmiskunnastakin uskoo, että ihminen on käynyt Kuussa, osan mielestä ei ole, vaan kaikki kuvatut tapahtumat ovat Maassa kuvattuja, ja sitten osa vielä uskoo, että Kuussa ollaan läsnä koko ajan.

Vertailukohta saadaan jälleen Fingerprintistä. Yhtiön uskottavuutta ovat alun alkaen nakertaneet johdon toimet, sooloilut ja valtataistelut. Nämä ovat olleet mahdollisia, koska yhtiöllä on kaksi osakesarjaa, kanta- ja etuoikeutetut. Jälkimmäisillä on suuri äänivalta ja ne ovat keskittyneet pienelle joukolle. Entinen toimitusjohtaja Carlström, suuromistaja, on jälleen ehdolla hallituksen puheenjohtajaksi aiheutettuaan vuosia kestäneen tappelun.

Yhtiön riskit eivät estäneet hypen tapahtumista:
http://www.4-traders.com/FINGERPRINT-CARDS-AB-27811939/charts/ 
 
- mutta ne jouduttivat hypen purkautumista. 
https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/snapshot.asp?privcapId=784159 
 
Yhtiöllä on 415 työntekijää. Kilpailu on kovaa ja suuret ovat lähdössä biometriaan mukaan. Olisiko yhtiön toimenkuva liian kunnianhimoinen? Jatkuva epävarmuus tulevaisuudesta nakertaa julkista kuvaa - kaikki lonkerot huutavat vastauksia ja johdon voimat hupenevat. Kurssia ajetaan kaappauskuntoon... Sillä välin yhtiön johto kinastelee julkisuudessa, mitä on tullut sanottua ja mitä ei...

THINin maine on erinomainen. Se on saanut useita palkintoja ja vielä parempaa - se on ensimmäisenä kehittänyt ja tuottanut kaiken, mihin on koskenut ja tästä on seurannut paljon myönteistä julkisuutta. Koska ala on uusi, suuri yleisö ei vielä ymmärrä kaikkia THINin vahvuuksia: työ- ja ympäristöturvallisia tuotteita, minimaalista materiaalin käyttöä, toimintavarmaa tekniikkaa, ... Emme vielä tiedä, oliko valmiista tuotelinjoista luopuminen viisasta, koska uusiakin tuotteita kehitetään.

Piruilevatko ne? THIN käyttää puolijohdeteollisuuden käsitteitä: fab = tehdas, die = aihio/ alusta, NFC barcode = NFC-viivakoodi (Kovion peruja), chip = tagi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave