Eräitä laatutyökaluja, jatkoa  

THINin rekrytoinnit ovat ennallaan. Olen purkanut hakijoilta toivottuja osaamisalueita (mitä ovat käytetyt lyhenteet?). Kunnossapitoa, laadunohjausta.

https://lutpub.lut.fi/bitstream/handle/10024/160345/Henry_Ojala_diplomityö.pdf 
"Vikaantumismallit
Perinteisen käsityksen mukaan laitteiden vikaantumisen ja eliniän on ajateltu noudattavan kylpyammeen muotoista A-vikaantumismallia, josta voidaan erottaa kolme eri vaihetta: 1.Alkuajan vikaantumiset 2.Vakiintunut taajuus 3.Kulumisesta ja ikääntymisestä johtuva vikaantuminen" (Pystyasteikolla vikojen määrä)


LUOTETTAVUUSKESKEINEN KUNNOSSAPITO, RCM
"RCM (Reliability Centered Maintenance) eli luotettavuuskeskeinen kunnossapito on alun perin kehitetty apuvälineeksi lentokoneteollisuuden tarpeisiin, sillä lentokoneteollisuudessa tarvittiin systemaattinen menetelmä koneiden käyttövarmuuden edistämiseksi, jotta matkustajien turvallisuutta pystyttiin parantamaan.
RCM:n kaksi perusideaa on olla vaarantamatta laitoksen toimintaa mahdollisimman vähällä kunnossapidollasekäsuunnitella ja kehittää laitteita niin, että niiden kunnossapidettävyys ja käyttövarmuus paranee."

 

Neljäs vaihe RCM-päätöksentekokaaviossa, taloudellinen merkitys.

Vikapuuanalyysi  
https://slideplayer.fi/slide/2633385/

Vikapuuanalyysi (Fault tree analysis)
Vikapuuanalyysi (FTA) on tekniikka, jolla kuvataan kompleksista systeemiä, joka tunnetaan jo hyvin. Se on TOP-DOWN analyysi, joka lähtee systeemin viasta, ja analysoi tätä osasysteemien vikojen kautta. FTA:n etuja on, että se pakottaa suunnittelijan pohtimaan eri syitä, jotka saattavat aiheuttaa systeemin vikaantumisen, sekä tapoja, joilla alisysteemit ovat vuorovaikutuksessa. Lisäksi FTA antaa kuvan systeemin rakenteesta sekä valmistajalle, että asiakkaalle.


Epämuodollinen LCD-näytön vikapuu 

  

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave