Säteileekö 5G

5G:n terveysriskeistä on käyty (vaiennettua) keskustelua. Olen käsitellyt aihetta aikaisemmin osiossa 'Kuolemmeko tiedon valtatielle?'
Esimerkki tiedotussodasta:
https://etn.fi/index.php/13-news/10384-stuk-5g-ei-lisaa-sateilyvaaraa 
ETN: Elektroniikka Tietoliikenne Nanotekniikka
03.02.2020 Veijo Ojanperä
"Kännykkäsäteilyn vaarat nousevat säännöllisin väliajoin puheenaiheeksi. 5G-rakentamisen kieltämään pyrkinyt kansalaisaloite kuivui viime vuonna kokoon, mutta asiaan vihkiytyneet puuhaavat jo taatusti uutta kampanjaa. Säteilyturvakeskus kuitenkin vakuuttaa, ettei 5G tee ympäristöstämme nykyistä vaarallisempaa."

"STUK:n tehtävä on valvoa säteilyturvallisuutta Suomessa. Ionisoimattoman säteilyn valvonnan erikoistutkija Lauri Puranen muistuttaa, ettei tukiasemien lähetystehoissa ole merkittäviä eroja 4G- ja 5G-verkon välillä. STUK nojaa esimerkiksi (?) SAR-raja-arvoja määrittäessään tutkimuksiin (?). Purasen mukaan nykyiset sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa annetut altistuksen raja-arvot (SAR-raja-arvot) ja niistä johdetut toimenpidetasot sekä kentänvoimakkuuksina ja tehotiheyksinä suojaavat tieteellisesti todennetuilta haittavaikutuksilta."

Ojanperä paljastaa leirinsä. Suuri osa 'vihkiytyneistä' on lääkäreitä (!), jotka jostakin syystä ymmärtävät solujen toimintaa insinöörikuntaa paremmin. STUK on myös valinnut puolensa. Kuten aikaisemmin esitin, viranomaisen tehtävänä on valita sellainen suure, mikä ei taatusti paljasta mitään, kuten suolavedellä täytetyn pääsimulaattorin lämpeneminen. Siitä syntyy 'tiedettä' sopivasti, eikä asianosaisia hävetä yhtään. Vuosia myöhemmin voidaan selittää, että 'asiaa on tutkittu tieteellisesti vuosia, muttei mitään haittoja ole todettu'.

"Ruotsissa on myös varsin vahva 5G-säteilyn vastainen liike, jonka on epäilty saavan rahoitusta omasta itänaapuristamme. Tämä liike on varoittanut erityisesti korkeampien taajuuksien vaikutuksesta. Itse asiassa korkeampiin taajuuksiin siirtyminen tekee radiotaajuisesta säteilystä vähemmän haitallista.
- Säteilyn tunkeutumissyvyys pienenee taajuuden kasvaessa."

Peli on kovaa ja keskustelu (!) on saatava loppumaan. (Itse arvelen antennien tuhoamisen pandemiahysteriassa olevan teollisuuden tilaustyö, jotta voitaisiin saada leimattua kaikki arvostelijat 'tinahatuiksi'.)
 
Maallikkokin näkee kiistaan epäsuoria ratkaisuja (/ todisteita?):
-  NOKIAn sisällä ei kännyköiden terveyshaittoja käsitellä, kielletty aihe. Omituista, siitähän he leipänsä ansaitsevat...
-  NOKIAn teknologiajohtaja sairastui
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/mikkoahonen/178243-entinen-nokia-pomo-kannykka-vei-terveyteni/ 


Toimittaja Anne Nikan taitava juttu löytyy kokonaisuudessaan Satakunnan Kansasta"

"Motorolan johtaja Robert C. Kane sairastui aivokasvaimeen testattuaan kännyköitä ja kirjoitti työhönsä liittyvistä mikroaaltoriskeistä hyvän kirjan (PDF) ennen kuolemaansa."
Itse muistan Niemelän maininneen, että oireet alkoivat vuoden päästä. Oireet leimataan luulosairaudeksi.

"Kanen kirjan paperiversio on nykyään jo arvokas keräilykohde kansikuvansa takia."
 
"Cellular Telephone Russian Roulette -kirjan 
virkistävä suomalainen Jorma Ollilla -kansikuva. "
Kirjan nimenä siis oli 'Langaton puhelin - venäläinen ruletti'

Jos lääkäreiden ja insinöörien ihmiskehon tietämystä pitäisi vertailla, niin on parasta odottaa, kunnes jälkimmäisestä ryhmästä joku joutuu leikkauspöydälle. Sketsi: Kirurgi: 'Vatsanpeitteenne on nyt poistettu ja odotamme teidän suorittavan leikkauksen itse johtuen tietotaidostanne. Siksi emme voineet käyttää nukutusta, emmekä puudutusta. Tässä on käsipeili ja skalpelli ja odotamme ohjeita. Noooh, eikö polysteekissa opetettu, ettei avohaavaan pidä buglata...?'

(jatkuu)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave