Muutosvaiheen arviointia

Kauan odotetut uutiset tuovat vihdoin kiinteyttä odotuksiin.

Hermo on ollut kireällä ja luettuani SeekingAlphassa julkaistun arvioinnin, olin jo valmis myymään osakkeeni. Että vielä tämäkin - taivaanrannan maalareita... Seulottuani tusinan verran kirjoituksia mieli muuttui ja Energousin patenttiehdotus radiotaajuudella toimivasta etälatauksesta muuttui visioksi/ konseptiksi ja niitähän kaikki tekevät. Suuret etenkin pyrkivät ankkuroimaan kilpailijoiden tekemiset laajalla sadulla - ja joku onneton patenttivirkailija hyväksyy kaiken moskan. Tutkijan/ perustajan näkemystä '3D-energiapaketista' sen sijaan ei voi hyväksyä. 

Meidän on vaikeaa nähdä heti syntyvää murrosta. THIN ALOITTAA YHTEISTYÖN PIIPUOLIJOHTEITA KEHITTÄVIEN YHTIÖIDEN KANSSA. Sehän ei ole uutta, muistamme Intelin, tägihybridit ja jopa piitägien myynnin, kun THIN pyrki täyttämään asiakkaiden tarpeita. Syntyy mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Energous on pieni yritys, millä ei ole omaa siruvalmistusta, se on 'fabless', tuskin on omaa sirusuunnitteluakaan. Piipohjaisten sirujen elinkelpoinen valmistuslaitos on niin kallis, että vielä runsaat parikymmentä vuotta sitten analyytikot totesivat, että sellaisen perustamiseen yksin on vain Intelillä rahkeita.

THIN tuntee prosessit läpikotaisin, sekä ainetta liittävän että poistavan teknologian. Se käyttää niitä molempia optimoidessaan tuotantoaan, eli parhaan lopputuloksen saavuttamiseen. Se voi tarjota siruyhtiöille merkittävän lisän näille kokonaan uuden teknologian hyödyntämiseen. Jo pelkkä VUOROPUHELU yhtiöiden välillä voi olla hyvin hedelmällistä ja pitkällä tähtäimellä poikia täysin uusia tuotteita, tai tehdä mahdolliseksi entisten parantamisen. Lisäksi THINillä on tehdas elektroniikan painamiseen. Se sisältää arkkilinjan sekä massalinjan, joista jälkimmäinen on sopiva kokeiluihin ja testauksiin. Molemmat linjat ovat valmiudessa. Vihjaukset asiantuntijapalvelujen tarjoamiseen saavat samalla konkretiaa. 

Erikoinen lisä tiedonkulkuun: uuden kumppanin johto on ulospäin suuntautunut, päinvastoin kuin omat luupäämme, niinku. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa tulee seurata kiinteästi Energous'in uutisointia. Ja sielläpä on vuosia kestänyt jatkokertomus/ huhuja Apple-kortista. Hype puree välillä E:n osaketta esim. yli 40%:n vauhtia. Energous tiedottaa meneillään olevista useista yhteistyökuvioista, erityisesti energian keräämiseen perehtyneiden yhtiöiden kanssa, ja sehän kuuluu THINinkin tiekarttaan. On luultavaa, että jatkossa uutisointi tulee olemaan vuolasta, näitä startuppeja kun riittää. Kaikkien ilmoitettavien kanssa ei tarvitse tulla jatkoja, mutta tartuntapinta kasvaa nopeasti - ja ideat samoin. Julkisuus on kaikille eduksi.

Jo pelkät akut tarjoavat liityntäpintaa kaikkialle, mutta yksityiskohtia sopimuksista ja kumppaniehdokkaista emme tiedä. Varmaa on, että THIN tulee pääsemään lähemmäksi kuluttajia ja niin muodoin valokeilaan. Yhteistyössä on aina ongelmia, mm. miten korvataan työ ja miten jaetaan tulot. Toivottavasti osanottajat ovat riittävän kypsiä yhteisymmärryksen saavuttamiseksi.

Tästä on nyt kyse: Energiaa tarvitsevat tuotteet tuodaan energiaa syöttävään RF-kenttään ja ne saavat varaajalta tarvitsemaansa laatua ja määrää; paikka ja asento on vapaa. Nyt kehityskohteena on kentän laajentaminen.

https://www.computerworld.com/article/2606004/a-wireless-router-may-someday-charge-your-mobile-devices.html

'Jonakin päivänä langaton reititin voi ladata älylaitteesi (ym.)'


 

Ulkopuolinen arviointi: tällä hetkellä ainoa organisaatio, mikä seuraa THINiä on Edison. Se ei ole vielä tehnyt yhteenvetoa Q4:sta, tullee piakkoin. Arviointi on jatkuvaa ja nyt julkaistu yhteistyö on merkittävä, markkinoihin vaikuttava muutos ja se ansaitsee oman kommentin, mikä tullee piakkoin.

Analyytikot turhan tähden mollaavat startuppeja. Meidän kaikkien mielenkiinnon kohteina synnytyslaitokselta saavuttaessa olivat uni ja tissi. Kesti aikaa, ennen kuin joukkoon ilmaantui hiekkalaatikko.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave