Oman sijoitussuunnitelman päivitys

Johtuen lukuisista epävarmuustekijöistä aion muuttaa omaa suunnitelmaani:

'Kaikki THINiin' >
30-50% THINiin
70-50% muuhun JA
käteisvaroihin tulevat.
'Muu' tulee olla helposti/ nopeasti realisoitavissa, tällä hetkellä se on Moderna
Tilanteet muuttuvat, joten nollakohta täytyy kiinnittää, olkoon W-C:n lunastus 

SUURIN UHKA on osake-enemmistön kasautuminen.
Suuret sijoittajat eivät ole enää mukana, eivätkä osallistuneet anteihin, vaan kärkeen nousivat uudet tai oikeammin vanhat, valikoidut. Woodford ja Ivesco luopuivat omistuksistaan kovalla tappiolla ja olisi ollut vähintään kohtuullista tarjota heille 0,11 NOK:n herkkupalaa. Hedgerahastot eivät jaksa odotella startupin suunnan vaihtoa, vaan jatkavat muualla. Alehintaan myydyt osakkeet ovat heidän kannaltaan katsottuna konkurssitapahtuma, mikä ei pariakaan rahastoa hievauta, niissä on yleensä 100-150 yksittäistä osaketta.

Opstadin mukaan löytyi KONSORTIO, jonka mielen mukaan anti/ annit järjestettiin, vastoin yhtiökokouksen päätöstä. Opstadin perusteluja, 'kun ei nyt muutakaan ehditty...', ei voi millään todistaa vääriksi; hallituksen jäsenet pysyivät hiljaa. Vastuu seuraa kyllä heitä edelleen, mikäli riita syntyy. Osake-enemmistö voi tehdä kassalla, mitä haluaa ja tämä vakava tilanne on haluttu laissa estää. Se näkyy tilinpäätöksissä maininnassa: 'johto ei ole tietoinen yksittäisten omistajien yhteenliittymistä'. Nyt näyttää siltä, että Opstad on itse konsortion kutsunut koolle ja luultavasti on jokunen ilta istuttu... Aikaisemmin olen kirjoittanut aidosta huutokaupasta!
 
Pahin vaihtoehto oman salkun kannalta on koko THINin pakkorealisointi, päivän kurssiin, siis pakomatka, kun em. uhka realisoituu.
Uudet, mahdolliset annit jatkanevat vanhaa rutiinia ja piensijoittajan on pakko seurata ja silloin tarvitaan pääomia. Uusia anteja voi tulla vastaan, mikäli myynti ei saa vauhtia 2021. Uusi, mielenkiintoinen vaihtoehto tarjoutuu UUDEN LINJASTON INVESTOINNISTA, SUURIN MAHDOLLISUUS. Syy on tekninen. Ehtona tietysti on, että myynti vetää. THIN on aikeissa valmistaa vakiotuotetta sekä räätälöityjä akkuja. Teknisesti näitä ei pidä yhdistää, vaan edelliset vaativat nopeinta tekniikkaa ('nopeat tuotteet'), massavalmistusta, ja räätälöityä linjastoa, ja jälkimmäiset säädettävää linjastoa, tuotteen massaräätälöintiä. Jälkimmäinen toimii sarjapohjalta ja sarjan vaihtuminen aiheuttaa sovitustyötä, minkä aikana linja ei tuota.
Täysin uusi tehdas/ linja vaatii rahoitusta, käytännössä uutta antia, esim. 20-30 m$. Jos puhdastilassa riittää pinta-alaa, päästään halvemmalla. Nykyinen tehdashan on Qualcommin entinen näyttöjä valmistanut laitos. Tähän TARVITAAN LISÄSIJOITUSTA.
 
Jatkuvaa epävarmuutta synnyttää yhtiön piilottelu. Tuotetta ei ole missään esitetty. Tosin akut pelkästään eivät paljoa anna, musta laatikko, pitäisi olla jokin laite - ja sehän paljastaisi liikaa. Vain yksi tutkijoiden esiintyminen on sattunut silmään, eikä siitäkään ole informoitu. Patenttidokumentit sisältävät viiveen, joten sieltäkään ei tietoa heru....
 
Nyt siis salkultakin vaaditaan joustavutta, ehkä jopa päivä-/ viikkokohtaista.
 
Lähihistoria tulee kauniilla tavalla näkyviin kakkossalkussani:
1 osake, hankintahinta 0,15 NOK, päivän kurssi 0,92 NOK, kehitys + 540,93%... 
PIKARIKKAILLA on vaikeaa, joku myy 5 miljoonaa osaketta päivässä, kertoimella 6-7 ja toinen jää odottamaan LISÄBONUSTA 10-15X. Korkoa-korolle on iihana tai kauhea sääntö, riippuen siitä, katsooko tilannetta aidan päältä vai sivulta.
 
Pörssihän ei tuota mitään ja kaupat ovat nollasummapeliä. Millä lihaksilla pikarikkaat porskuttavat, eli keneltä rahnat ovat pois? Luullakseni vanhoilta omistajilta, niinku. Mutta se riski, se riski.
 
Oheista kirjoitusta olin julkaisemassa, kun tieto Energousista tuli. Yhtiötä on vetvottu julkisuudessa jo jonkin aikaa. Kiinnostavin keskustelu syntyi (2015?) tj:n väitettyä, että jokin suurimmista teknologiayrityksistä on yhtiön takana ja tulee kustantamaan kehityskulut. Mitään tietoa ei tihkunut, mutta haastattelija listasi ko. kohteet ja löysi kiinnostavan yksityiskohdan: iso Omena on salailevin yhtiöistä, 'top secret'-kehityskohteista ei puhuta edes yhtiön sisällä. Olen aiemminkin pohtinut yhdeksi vaihtoehdoista, että THINinkin salaperäisyyden takana voisi olla gigaluokan toimija.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave