Likaista vihreää energiaa

Tuet vääristävät ja massiiviset tuet vääristävät massiivisesti (allekirjoittanut). Tämän päivän tuista valtaosa pyörii uuden tehosähkön ympärillä, sitä väitetään vihreäksi.
 
Kirjoittaja Eija-Riitta Korhola on clean techiin ja energiaan keskittyvä hallitusammattilainen ja filosofian tohtori, joka on väitellyt ilmastopolitiikasta. 
 
Saksalaislehti uutisoi ”arvovaltaisen McKinseyn raportista”, jonka mukaan Saksan Energiewende, Korholan mukaan suomalaistenkin poliitikkojen usein ylistämä energiakäänne, on osoittautumassa taloudelliseksi katastrofiksi.
 
Koko Energiewende oli tulonsiirto köyhiltä rikkaille.
Yhä edelleen poliitikot useimmista puolueista ovat vaatimassa meille Energiewendeä ja tuulivoiman lisäämistä Saksan malliin. Ongelma on, että juuri kukaan heistä ei hallitse energia-asioita. He eivät huomaa, että heitä neuvovat tahot, joilla on asiassa oma taloudellinen intressi.
Korhola kirjoittaa, että ”joskus tämä hulluus kyllä loppuu, mutta sillä välin se maksaa paljon”.
 
(V. 2021 A. Merkelin puolue on aluevaaleissa hätää kärsimässä... Ja hän itse on fyysikko, kvanttifysiikka.)

YLE TV1, ulkolinja, 21.03.2021, paljastaa hyvin, mistä on kysymys. "LIKAISTA VIHREÄÄ ENERGIAA".
'Vihreys' on vain paikallista ja perusongelmat, ympäristösaasteet jne., vain siirretään katseilta pois jonnekin syrjempään. Olen itse kirjoitellut materiaaleista ja niiden käsittelystä, saatavuudesta jne., ja todennut, että kaikki atomit ovat ryhmittyneet yhdisteiksi luonnon järjestymisen aikoihin ja niitä on vaikea erotella, pelkistää puhtaiksi paketeiksi. Lisäksi teknologia on löytänyt jatkuvasti uusia erityisominaisuuksia ja valinnat ovat suuntautuneet yhä harvinaisempiin materiaaleihin, kuten esim. 'harvinaiset maametallit'. Niitä tarvitaan aivan pieniä määriä, mutta samalla niiden kierrättäminen/ uudelleen pelkistäminen on tullut entistä vaikeammaksi, kalliimmaksi ja energiaa syöväksi. Harvinaiset maametallit ovat Kiinan 'öljy', sillä on hallussaan 75% varannoista.

Perinteisemmätkin, tunnetummat metallit, kuten kupari tuottaa jo ongelmia. Kuparia on tuotettu aikojen alusta arviolta 1 mrd tonnia, ja yhdyskuntien sähköistyminen tulee vaatimaan saman 1 mrd tonnin tuottamisen 30 vuodessa ja aiheuttamaan tuotantohuipun jo 2030-2040! Siinä saadaan Pariisikin sähköistettyä! 'Sähköistäminen' nykykielellä tarkoittaa latauspisteiden lisäämistä! Oslossa tarve nousee 400:sta 8'000:een - ja norjalaiset patsastelevat kehittyneisyydellään! Ei ymmärretä eksponentiaalisuutta. Ranskalainen asiantuntija näyttäisi olevan paniikissa.

Suuria kuparin tuottajamaita on Chile, missä kaivannaisteollisuuden koko maahan levittämät kupari- ja muut raskasmetallihiukkaset aiheuttavat syöpää, siitä on tullut yleisin kuolinsyy maan pohjoisosissa, missä rekka- ja junakuljetukset ovat synnyttäneet pysyvän pölypilven ja pitkäaikaisaltistuminen on tehnyt taudista jo geneettisen!

Ohjelmassa puhutaan tuulivoimaloiden ongelmista. Ensimmäiset turbiinit ovat tulleet tiensä päähän - 20 käyttövuoden jälkeen. Teknologinen kehitys on jouduttanut vanhentumista, koska pyritään suurempiin tehoihin kasvattamalla yksikön korkeutta ja jänneväliä. Olen kirjoittanut tuuligeneraattorin valmistuksesta ja materiaaleista. Piilotelluista ongelmista suurin on siivekkeiden ongelmajäte. Lasikuitulujitteisten siipien uusiokäyttö ei nykytekniikalla ole mahdolista ja ohjelmassa näytetään, miten siivet on vain jätetty maastoon makaamaan ('vaikka se on kiellettyä'!). Netistä kuvasarjoja löytyy pilvin pimein. 

'Turbiinin siipiä ei voida kierrättää, joten ne pinotaan kaivantoihin' (=ONGELMAJÄTE)
 'LIKAINEN PIKKU SALAISUUS'

Varoituksen ääniä on esiintynyt siellä, täällä, kuten: 'mistä kaikkiin ajoneuvoihin itse sähkö saadaan?'
Liikenteen sähköistymisestä mainio somesta löytynyt esimerkki: 'mitä järkeä on maksaa s-autosta 35k€ ja uusia akut 7 vuoden päästä 25k€:lla?'
 
Lopuksi HELMIÄ:
 
AKKUTEOLLISUUS on kirvoittanut rahahanat ja Suomen valtio on perustanut kaivos- ja AKKUTOIMIALAA KEHITTÄVÄN  yhtiön, Suomen Malmijalostus Oy:n, minkä projektiyhtiö (?) on Finnish Battery Chemicals Oy. Vm. solmii AIESOPIMUKSIA siellä täällä, Vaasassa, Kokkolassa, Haminassa, Kotkassa... Akkuteollisuuden tuloon on VARAUDUTTU (pakkolunastamalla maita tai sillä uhkaamalla, laatimalla suunnitelmia, selvityksiä, jne.) Nyt ajetaan käärmettä uuniin...
'Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi tammikuussa (2021) KANSALLISEN AKKUSTRATEGIAN, jonka AVULLA (!!??) SUOMI TÄHTÄÄ AKKUTUOTANNON JA SÄHKÖISTYMISEN KÄRKIMAAKSI.' (Mistä näitä idiootteja syntyy? Hyvissä perheissä?)
Logistiikan kannalta on ainoa oikea tapa käsitellä malmi kaivauspaikan lähellä, rikastaa ja jalostaa, ja kuljettaa tuotteet maailmalle. Kiinnostus merenrantapaikoista liittynee jätteiden piilottamiseen, missä meri nielee aika paljon. Muistammehan, minkä kohun Talvivaara synnytti.

Kysymys 'akkutehtaista' liittyy ennen kaikkea kobolttiin. Se on kallista ja muualla etsitään epätoivoisesti korvaavia teknologioita. Norjassa on muistaakseni käynnistymässä ensimmäinen kobolttia käyttämätön akkutehdas.
Meillä ollaan jatkuvasti MYÖHÄSSÄ ja ODOTUKSET OVAT KÄSITTÄMÄTTÖMIÄ. 'Kärkimaa' sijoittuu todellisuudessa sijoille 30 - 100.

Pääministeri Sanna Marin on nostanut VIHREÄN SIIRTYMÄN UUDELLE TASOLLE! Asia liittyy Nesteen päätökseen investoida Rotterdamiin! Ja siitä esittelystä Eduskunnassa NAURETTIIN... 

PINNALLISUUS ON AIKAMME ONGELMA, ASIOITA EI KÄSITELLÄ PERUSTEELLISESTI, vaan kukin huutelee kuplassaan. Ja VALTAMEDIA/ ETELÄN MEDIA välttelee ottamasta kantaa, tai edes uutisoimasta kiistanalaisia kysymyksiä. Viittaan aiemmin esille tuomiini terveysongelmiin (tuuligeneraattoreiden infraääni, radiotaajuinen säteily).

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave