3D-tulostin, kiinteä työpiste

 3D-tulostimella työvaiheita ei juuri voi limittää, siis muut vaiheet odottavat, kun yhtä hoidetaan. Kysymyksessä on kiinteä, erillinen työpiste ja sen tuotantonopeus on vaatimaton, vaikka työvaiheita voitaisiinkin automatisoida.

https://quizlet.com/nl/409614686/chapter-5-manufacturing-layouts-flash-cards/

 

> kuvan 'workcenter', esim. koneistus-, hitsaus-, tai kokoonpanokeskus. Kuvan vaaka-asteikolla tuotantomäärät kasvavat oikealle, pystyasteikolla muunneltavuus, tuotteiden moninaisuus kasvaa ylöspäin.

Em. keskus tarkoittaa joustavaa, ohjelmoitavaa yleiskonetta, joita joudutaan siis hankkimaan useita järkevän tuotannon aikaansaamiseksi. Sellainen voi myös kuulua koneryhmään pääkoneena ja vastata mutkikkaimmista työvaiheista. Silloin saadaan aikaan tuotantosolu. Kun tätä kehitetään tehokkaammaksi, etenkin käsittelyvaiheita automatisoimalla, syntyy aseteltava konelinja. Äärimmäisenä oikealla on 'jatkuva prosessi', integroitu massatuotantokone, esim.  R2R-linja.

Modeling and Analysis of Flexible Manufacturing Systems: A SimulationStudy 


Layout- (laitesijoitus-) vaihtoehtoja:

 

Linja-, silmukka-, tikapuu- ja avoin (vapaa virtaus-) layoutit

Kookkaille esineille löytyy mallistonsa, esim. auto-, avaruus- ja lentokoneteollisuudelle.

Suurille sarjoille tarvitaan rinnakkaistuotantoa - konesalillinen tulostimia:

https://www.qualitymag.com/articles/95428-additive-manufacturing-in-production-presents-challenges-opportunities-for-quality

 

 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave