Vertailun vuoksi: Nordhealth

Markkina-arvo 320 milj. euroa?

 https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/374fbfcc-f573-412b-9b1d-5bc28016a689?ref=ampparit:d2aa

26.5.2021 Jukka Lehtinen

Espoolainen it-yhtiö Nordhealth kertoo, että se on saanut viideltä suurelta instituutiosijoittajalta kasaan sitoumuksia lähes 90 miljoonaa euroa. Yhteensä yhtiö on saanut kerätty(ä) sitoumuksia 165 miljoonaa euroa jo ennen listautumisannin alkua. Yhtiö on listautumassa Oslon pörssin Euronext Growth -listalle.

Suunnitellulla listautumishinnalla Nordhealthin markkina-arvo on 320 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. 

Kauppalehti kertoi tänään eläinlääkäreille ja terapeuteille saas-ohjelmistoja tekevän yhtiön suunnitelmista listautua Oslon kasvuyhtiöille tarkoitettuun pörssiin. 

Kasvuraketti(!!!)

Kerätyt rahat aiotaan käyttää tuotekehitykseen erityisesti käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja kasvun vauhdittamiseen.(!!!)

Vuonna 2020 Nordhealthin yhtiöiden yhdistelty liikevaihto oli 20 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate oli 4,4 miljoonaa euroa. Luvuissa on mukana äskettäin tehdyt yrityskaupat. 

Nordhealthin pääomistajan ja toimitusjohtajan kanadalaisen Charles MacBainin ja hänen perheensä omistus Nordhealthista on ennen listausta 85 prosenttia ja yhtiön perustajan ja tuotejohtajan Janne Huttusen osuus noin kahdeksan prosenttia. Loput omistaa yhtiön muu johto.

Taloussanomat, yritystieto:

https://www.is.fi/yritys/nordhealth-oy/helsinki/2162673-1/ 

Yrityksen Nordhealth Oy liikevaihto oli 7,6 miljoonaa euroa 2019 ja (se)  työllisti 93 henkilöä. Liikevaihto nousi 52,5 prosenttia. Tilikauden tulos oli -929447 euroa ja liikevoittoprosentti oli -13,3. Yhtiön omavaraisuusaste oli 25,7 prosenttia.

Toimi­ala 64200, Rahoitusalan holdingyhtiöiden toiminta 

https://www.ohjelmistoja.fi/saas-ohjelmisto-hyodyt-pk-yritys/ 

"SaaS eli Software as a Service -palvelut ovat pilvessä sijaitsevia ohjelmistoja, joita voi ”vuokrata ” haluamakseen ajaksi. Näin koneelle ei tarvitse asentaa isoja, usein hintavia ohjelmistoja. Palveluntarjoaja pitää myös huolen ohjelmistonsa toimivuudesta ja ajantasaisuudesta, joten ostajan ei itse tarvitse murehtia päivityksistä. Lisäksi ohjelmisto sekä sinne syötetyt tiedot pysyvät tallessa pilvessä, vaikka tietokone hajoaisi.

SaaS-palvelut eivät ole mikään uusi ja ihmeellinen ilmiö, vaan ne ovat kehittyneet jo 2000-luvun alusta asti. Tänä päivänä tavallisille kuluttajille tutuimpia SaaS-periaatteella toimivia palveluita lienevät Spotify, Netflix ja Dropbox, ynnä muut striimaus- ja tallennustilapalvelut."

KOMMENTTI:
Yrityksiä ei erotella osaamisen perusteella. Parhaat lähtevät perustutkimuksesta ja uuden tiedon jalostamisesta. Tie on pitkä ja riskit ovat suuret - koko matkan - kuten olemme todistaneet. Onnistuminen voi tuottaa suuria voittoja, ehkä po. alan 'Graalin maljan', mutta kaiken pitää mennä kohdalleen. Oikopolkuja löytyy, suunnittelua, testausta ja valmistustakin voi ulkoistaa, mutta joku syö silloin kuormasta... Ohjelmistoala on tie nopeisiin kauppoihin. Hankitaan lisenssi isommalta yritykseltä ja laaditaan asiakkaalle suunniteltu sovellus. Markkina-apua tarjoavat taloudellisen koulutuksen saaneet analyytikot, joille tekniikka on kauhistus. Trendit ovat tärkeitä markkinointitilaisuuksissa ja kasvua keksitään yritysostoilla. Siitä syntyy 'kasvuraketteja' ja 'rahoitusalan holdinyhtiöistä' syntyy saas-kehittäjiä. Kotipaikka muuttuu kaiken aikaa, mutta pääomistaja asuu ulkomailla. Usein nämä piskuiset yhtiöt paisutellaan pörssissä ja perustajat saavat voittonsa.

Pidän THINiä tätä arvokkaampana. Aikani vatkattuani olen vakuuttunut THINin menestyksestä ja siirtänyt yli puolet omistuksistani THINiin, nyt (mukaan lukien warrantit) salkussani on 1 milj. osaketta. Keskiviikkona, 03.06.2021 on THINin yhtiökokous, joko saamme lisää uutisia?
NYT RAUHOITTAA!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave