THIN sijoituskohteena

Yhtiö on muuttamassa nimeä: 'Ensurge Micropower ASA'. Valinta viittaa yhtiön uskoon tuotelinjan tulevaan menestykseen sekä keskittymiseen pienitehoisten energiaratkaisujen kaupallistamiseen. THIN, pörssin käyttämä lyhenne, ticker, on ollut mukava työnimi yhtiölle ja olen sitä artikkeleissani jatkuvasti käyttänyt. Lyhenne saattaa muuttua, jolloin täytyy katsoa, onko siitä jatkossa työnimeksi. Harkitsen uuden blogin aloittamista ja vanhan jättämistä taustalle, historiaksi. Tämä artikkeli voisi toimia uuden johdantona.

Yhtiön tiekartasta puhuttaessa korostuu akkutuotanto, mutta kyse on laajemmasta integraatiosta, energian tuotosta, mikä pitää sisällään energian säilömisen, ladattavat akut, purkamisen ja lataamisen hallinnoinnin, energian keräämisen ja siirtämisen, ... ja järjestelmien rakentamisen. Laajempana tavoitteena taustalla on edelleen IoT. MarketScreenerin kuvauksessa asia muotoillaan taitavasti: - järjestelmätyökalut - kumppaneiden verkostojen integrointi - IoT:n tekeminen mahdolliseksi.

"Thinfilm's roadmap of system products integrates technology from a network of partners in order to enable the Internet of Things (IoT).

Uuden teknologian, painetun elektroniikan peruskomponentit on kehitetty ja protoja ja tuotteita on rakennettu, mutta kaupallistaminen on jäänyt markkinoiden käänteissä saavuttamatta. THIN on ollut uranuurtaja alalla, mutta jotkut ylivoimaisetkaan tuotteet eivät ole saavuttaneet laajempaa hyväksyntää asiakaskunnassa. Kuitenkin markkinoinnin olisi pitänyt olla helpompaa, koska suoraa yhteyttä kuluttajiin ei ole tarvittu. THIN on ollut markkinoilla liian aikaisin (vrt. Nokia/ NFC). Siksi tuotesarja toisensa perään on jäänyt odottamaan. Tästä odotuksestakin on yhtiön tiedottamisessa nähtävissä viitteitä. Ytiön tuotekehitys on ollut liian laajaa, panostukset laiteteknologiaan ja materiaaleihin... Olen usein muistuttanut siitä, miten vaikeaa on saada tutkijat pidettyä 'ruodussa'.

Elääkseen yhtiön tulee kehittää rinnakkaisia tuotteita, joiden elinkaaret tukevat toisiaan ja takaavat jatkuvan kassavirran.

  

Olen usein korostanut sitä, että yhtiö on keskittynyt esittelemään vitkuttimia, kun olisi pitänyt 'pysäköidä' suurten yhtiöiden konttoreihin. Perustekniikasta ei tarvitse enää erikseen puhua, koska on saavutettu korkeampi taso, järjestelmät. Siitä huolimatta kaiken kehittäminen jatkuu, jatkuva parantaminen (CI) ja järjestelmien kyseessä ollen, optimointi.

Kehitys ei ole mennyt hukkaan, vaan näkyy kaiken työn taustalla. 

Tällä hetkellä yhtiö keskittyy mikroakkujen massavalmistukseen ja suuria asiakkaita on luvassa. Konkreettisin maininta on Fortune 500 Global-ryhmään kuuluva yritys, eli vähintään Nokian kokoinen yhtiö. Tämä riittää itselleni ja olen nostanut THINin painoa salkuissani ja omistukseni on nyt 1'450'000 osaketta (98,3%)

Kurssimaailmassa tunnelma on odottava:
 
  
 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutamme/ moving: Uusi blogi/ new blog: Micropower mave